Трюдо закликає світ максимально допомагати біженцям

Трюдо закликає світ максимально допомагати біженцям

Укрінформ
Міжнародна спільнота несе моральне зобов'язання стосовно допомоги біженцям.

Про це у зверненні з нагоди Всесвітнього дня біженців заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

«Люди, які були вимушені залишити свої домівки, зазнають неймовірних втрат, травм та постають перед перешкодами – як старими, так і новими. Вони носять за собою пам'ять, мрії та сподівання на краще майбутнє. Ми поділяємо моральну відповідальність за допомогу їм у пошуку притулку та початку нового життя», - сказав Трюдо.

Він наголосив на величезному внеску біженців у становлення сучасної Канади. «Протягом поколінь біженці допомогли збудувати міцну, відкриту та успішну Канаду, якою вона є нині», - зауважив прем'єр-міністр.

Читайте також: Євросоюз придумав, як віднадити мігрантів від ризикованих "вояжів"

Трюдо звернувся до усього населення світу з прохання максимально допомагати біженцям. «Я прошу канадців і людей по всьому світу виявити солідарність із біженцями, вимушено переселеними людьми й усіма тими, хто примусово залишив домівку. Те, як ми ставимося до найбільш вразливих, визначає, ким ми є – як індивіди, держави та глобальна спільноти», - зауважив він.

Нагадаємо, що на сьогодні кількість переміщених осіб сягнула рекордних показників за всю історію спостережень - на кінець 2017 року УВКБ зареєструвало 71,4 млн біженців та внутрішніх переселенців. Це означає, що в світі щохвилини 24 людини залишають рідні місця через війни, переслідування або зі страху за своє життя.

Лідерами щодо переселенців стали Центральноафриканська Республіка, Демократична Республіка Конго, Ірак, М'янма, Південний Судан та Сирія. Водночас до списку країн з найбільшою кількістю внутрішніх переселенців потрапила й Україна. Згідно з даними Міжвідомчого координаційного штабу з питань соціального забезпечення ВПО станом на травень 2018 року кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні становить 1 мільйон 502 тисячі 19 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-