Євросоюз придумав, як віднадити мігрантів від ризикованих

Євросоюз придумав, як віднадити мігрантів від ризикованих "вояжів"

Укрінформ
У Євросоюзі планують створювати регіональні центри ідентифікації та розподілу нерегулярних мігрантів поза межами країн-членів Спільноти.

Про це йдеться у проекті рішення Європейської ради, саміт якої відбудеться 28-29 червня у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«З метою встановлення більш передбачуваних засад щодо дій відносно тих, хто був виявлений та урятований на морі, Європейська рада підтримує розвиток концепції регіональних платформ висадки», - зазначено у проекті документі.

Як пояснюється, зазначені центри, що можуть створюватися поза межами ЄС, прийматимуть виявлених та врятованих на морі нерегулярних мігрантів з метою подальшої швидкої їхньої ідентифікації та розділення на тих, хто насправді потребує міжнародного захисту (статусу біженця), а також тих, хто нелегально намагається потрапити до ЄС задля покращення свого економічного добробуту.

Читайте також: Канцлер Австрії повідомив про підготовку міні-саміту з міграційної проблеми

На думку експертів, які готували пропозиції, перспектива для нерегулярних мігрантів бути прийнятими не на теренах ЄС, а у центрах поза Європою (із перспективою повернення до країн походження) може зменшити їхню мотивацію вдаватися у ризиковані для життя морські подорожі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-