Канцлер Австрії повідомив про підготовку міні-саміту з міграційної проблеми

Канцлер Австрії повідомив про підготовку міні-саміту з міграційної проблеми

Укрінформ
Канцлер Австрії Себастьян Курц підтвердив факт підготовки саміту за участю представників чотирьох країн ЄС, присвяченого проблемі нелегальної міграції.

Про це він заявив на прес-конференції з керівниками Баварії в середу в Лінці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми працюємо над тим, щоб відбулася зустріч у неділю в Брюсселі», - сказав Курц.

Очікується, що в саміті візьмуть участь глави держав і урядів Австрії, Німеччини, Італії та Франції.

Лідер Австрії, яка з 1 липня головуватиме в ЄС, нагадав, що питання міграції стоїть одним з перших на порядку денному, оскільки веде до напруженості в ЄС, зокрема через спроби насадити насильницькі квоти розподілу біженців, і ставить під питання принцип відсутності внутрішніх кордонів в співдружності.

Курц вважає, що останнім часом в даному питанні у багатьох країнах спостерігається «сильна динаміка в правильному напрямку», бажання і готовність вирішувати проблему. Австрія позиціонує себе як «будівельник мостів» взаєморозуміння між країнами, які дотримуються різних точок зору. Канцлер також наголосив, що вітатиме європейську єдність у вирішенні проблеми нелегальної міграції.

Читайте також: Проблема біженців: Курц і Таяні обговорили "африканський план"

У середу в Лінці Курц провів зустріч з прем'єр-міністром Баварії Маркусом Зьодером і іншими керівниками німецької землі, яка знаходиться в серйозному конфлікті з федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель. Курц попередив гостей про подальше загострення кризи біженців, спровокованої внутрішньнімецькою суперечкою про надання притулку, і повідомив про те, що Австрія «інтенсивно готується до цього».

Зьодер приймав у себе в Мюнхені в минулий понеділок керівництво Християнсько-соціального союзу Хорста Зеєхофера, який очолює Міністерство внутрішніх справ. За її підсумками Меркель було пред'явлено ультиматум: протягом 2 тижнів знайти «європейське рішення», як припинити нелегальну міграцію, в іншому випадку глава МВС загрожує застосувати свої повноваження і віддати розпорядження прикордонним службам не пускати до Німеччини ряд категорій мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-