Три чверті всієї стрілецької зброї знаходиться в руках цивільних – ООН

Три чверті всієї стрілецької зброї знаходиться в руках цивільних – ООН

Укрінформ
В ООН стурбовані у зв'язку з масовим зберіганням стрілецької зброї в світі в руках цивільного населення, а також його нелегальними оборотами в зонах конфліктів і на чорному ринку.

Про це заявили у вівторок організатори та учасники третьої Конференції ООН з питань викорінення незаконної торгівлі легких озброєнь, повідомив Центр новин ООН.

"На сьогоднішній день в світі налічується 900 млн одиниць стрілецької зброї. Три чверті цих запасів знаходяться в руках цивільних осіб", - заявила під час конференції високий представник генсека ООН з питань роззброєння Исуми Накамицу.

Вона також підкреслила, що багато цивільних отримують доступ до зброї на нелегальній основі і користуються ним без ліцензії. Сьогодні "чорний ринок" стрілецької зброї підживлюється потоками легких озброєнь із зон конфлікту. При цьому, величезні запаси малої стрілецької зброї опиняються в руках терористів.

Читайте також: Під час демонстрації вибухівки в прямому ефірі хлопцеві відірвало руку

Як зазначив у цьому зв'язку голова конференції, посол Франції Жан-Клод Брюне, про малу стрілецьку зброю рідко пишуть в новинах, але вона стає причиною щоденної загибелі людей. "Щорічно жертвами стрілецької зброї стають 500 тис. осіб. Воно є причиною 90% усіх випадків загибелі людей в зонах конфліктів", - заявив дипломат.

У 2001 році держави-члени ООН одноголосно ухвалили Програму дій із запобігання і викорінення незаконної торгівлі стрілецькою зброєю і легкими озброєннями в усіх її аспектах та боротьби з нею. Це єдиний універсальний документ, що стосується саме цих видів озброєнь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-