Канада має підтримувати Україну на шляху до НАТО - парламентський звіт

Канада має підтримувати Україну на шляху до НАТО - парламентський звіт

Укрінформ
Канаді варто сприяти реформам в Україні, що наблизять її до членства в НАТО.

Про це йдеться у підготовленому Постійним комітетом парламенту Канади із питань оборони звіті, який є у розпорядженні Укрінформу.

“Рекомендуємо уряду Канади продовжувати підтримувати реформи в Україні та зусилля із демократизації, що полегшать подання нею заявки на членство у НАТО”, - йдеться у документі.

Депутати також радять уряду Канади не згортати свою військову присутність у Латвії. “Рекомендуємо уряду Канади й надалі відігравати провідну роль у багатонаціональному батальйоні НАТО в Латвії у рамках зобов'язань НАТО й Канади щодо підтримання демократії та стабільності у Європі, з огляду на російське вторгнення і окупацію східної України та анексію Криму”, - наголошують автори звіту.

Читайте також: Парубій обіцяє завтра розпочати розгляд законопроекту про нацбезпеку

Як повідомлялося, під час саміту НАТО у 2016-му Канада погодилася направити свої війська разом із технікою до Латвії та очолити багатонаціональний батальйон, який перебуватиме у Прибалтиці з метою стримування можливої російської агресії. По батальйону виділили також США, Німеччина та Велика Британія, які розгорнули свої війська у інших прикордонних із Росією державах-членах Північноатлантичного альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-