Діалог і санкції для РФ: програма головування Австрії в Євросоюзі

Діалог і санкції для РФ: програма головування Австрії в Євросоюзі

Укрінформ
Австрія під час свого піврічного головування у Євросоюзі прагне зберігати чинну політику ЄС відносно Росії, водночас зміцнюючи діалог з Москвою.

Про це йдеться у програмі Австрійського головування в Раді ЄС у період з 1 липня по 31 грудня 2018 року, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Криза в Україні потребує особливої уваги. З урахуванням того, що Росія відіграє ключову роль щодо стабільності й безпеки в Європі та у світі, метою Австрії буде продовження просування відносин ЄС-Росія, які базуються на визначених п'яти керівних принципах (політики ЄС щодо РФ – ред.), а також зміцнення діалогу ЄС-РФ", - зазначено у програмі Австрійського головування.

При цьому Австрія виступає за підтримку безпеки і процвітання у регіоні "Східного партнерства".

Читайте також: ЄС продовжив санкції проти компаній, що ведуть бізнес з окупованим Кримом

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2016 року Рада ЄС із закордонних справ схвалила п'ять керівних принципів у відносинах з Росією. Ідеться про повну імплементацію Мінських домовленостей; зміцнення зв'язків із сусідніми з РФ країнами; змінення стійкості ЄС перед загрозами з боку РФ; вибіркова співпраця з Росією з визначених питань, зокрема протидія тероризму; підтримка контактів між людьми.

Як відомо, нині при владі в Австрії перебуває уряд у складі коаліції ультраправих націоналістів та консерваторів.

Партія Свободи, що нині входить до правлячої коаліції в Австрії, у грудні 2016 року підписала угоду про взаємодію та співробітництво із російською партією "Справедливая Россия".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-