Два дні без їжі: московський суд оцінив страждання Дадіна в поліції у $80

Два дні без їжі: московський суд оцінив страждання Дадіна в поліції у $80

Укрінформ
Суд Москви стягнув з МВС Росії на користь активіста Ільдара Дадіна 5 тисяч рублів (менше 80 доларів) як компенсацію моральної шкоди за ненадання йому харчування під час тривалого розгляду в суді.

Про це повідомляє РБК з посиланням на прес-службу суду. 

«Столичний Замоскворецький суд частково задовольнив вимогу активіста Ільдара Дадіна і присудив йому 5 тис. руб. компенсації моральної шкоди за не отриманий ним у 2015 році сухий пайок від МВС», - йдеться в повідомленні.

Активіст наполягав на стягненні з відомства 700 тисяч рублів ($11 тис.) компенсації. Події, зазначені в позові, відносяться до 30 січня 2015 року, коли Замоскворецьким судом Москви було розглянуто адміністративну справу стосовно позивача. Справа розглядалася протягом двох діб, і, як стверджує Дадін, харчування йому не надавалося.

Читайте також: ЄСПЛ пропонує Росії виплатити багатотисячну компенсацію Дадіну

Представник відповідача заявив у суді, що позовні вимоги Дадіна є необгрунтованими, оскільки не доведено сам факт висунутої позовом претензії, а також не обгрунтований розмір необхідної компенсації. Також представник МВС РФ звернув увагу на те, що Дадін отримував їжу в зазначений період часу в ізоляторі тимчасового утримання. Проте, суд частково задовольнив вимоги активіста.

Ільдар Дадін став першим в Росії засудженим за неодноразову участь в неузгоджених акціях. У грудні 2015 року суд засудив його до трьох років колонії загального режиму. Вирок активісту скасував Верховний суд, рішення було переглянуте за вказівкою Конституційного суду.

Дадін вийшов на свободу 26 лютого 2017 року. Після цього він неодноразово вимагав залучити Федеральну службу виконання покарань до відповідальності за тортури, про які активіст заявив, перебуваючи в колонії.

Фото: facebook.com/fondov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-