Президент Грузії підтримав кандидатуру Бахтадзе на пост прем'єр-міністра

Президент Грузії підтримав кандидатуру Бахтадзе на пост прем'єр-міністра

Укрінформ
Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі видав розпорядження про подання Мамуки Бахтадзе на пост прем'єр-міністра країни.

Про це йдеться в повідомленні на сайті президентської адміністрації, передає Sputnik.

Правляча партія "Грузинська мрія — демократична Грузія" назвала в. о. міністра фінансів Грузії Мамуку Бахтадзе в якості кандидата на пост прем'єра країни в четвер, менш ніж через добу після відставки Георгія Квірікашвілі. Поки всі члени уряду є виконуючими обов'язки.

"Згідно з першим пунктом статті 80-прим Конституції Грузії, за поданням парламентської більшості кандидатура Мамуки Бахтадзе висувається в якості кандидата в прем'єр-міністри", — йдеться у розпорядженні президента.

Читайте також: Правляча партія Грузії визначилася з кандидатурою на пост прем'єра

Як зазначає сайт, тепер у Бахтадзе є сім днів, щоб вирішити, хто увійде в кабінет міністрів, і підготувати проект програми уряду. Потім парламент протягом тижня маэ ознайомитися із цими даними і висловити довіру. Для цього потрібна підтримка більше половини спискового складу парламенту.

Як відомо, 14 червня прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі подав у відставку. Причиною відставки ЗМІ називають розбіжності з урядовою командою.

Правляча партія Грузії висунула кандидатуру міністра фінансів Мамуки Бахтадзе на посаду прем'єр-міністра.

36-річний Бахтадзе з 2010 по 2012 рік працював генеральним директором Грузинської міжнародної енергетичної корпорації. З квітня 2013 чотири роки очолював державну компанію АТ "Грузинська залізниця".

У листопаді минулого року Бахтадзе став міністром фінансів в уряді колишнього прем'єра Георгія Квірікашвілі і зарекомендував себе як міністр, який хоче навчити грузин жити за коштами і не влазити в борги.

Фото: sputnik-georgia.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-