Німецькі копи проводять обшуки у справі про виготовлення смертельної отрути

Німецькі копи проводять обшуки у справі про виготовлення смертельної отрути

Укрінформ
Слідчі в Кельні проводять обшуки в рамках розслідування справи про виготовлення в домашніх умовах смертельної отрути арештованим у вівторок 29-річним тунісцем.

Про це повідомляє місцеве видання Express.

"Після виявлення високотоксичної речовини рицин у квартирі заарештованого тунісця Сіфа Аллаха Х. експерти кримінальної поліції та Інституту Роберта Коха у п'ятницю знову проводять обшуки на місці", - йдеться в повідомленні.

Шукають у порожніх квартирах по сусідству. Йдеться про порожні 10 квартирах в цьому ж будинку, які відкриваються одним ключем, який був у розпорядженні Х.

Прокуратура продовжує розслідування, вважаючи "досить імовірним" те, що молодик готував терористичний акт із застосуванням отрути. Такої ж думки дотримується і глава контррозвідки Ханс-Георг Маасен, який заявив: "У світлі наявних доказів досить імовірно, що в даному випадку вдалося запобігти терористичного акту".

Кількості вже знайденого матеріалу досить для виробництва від 250 до 1000 доз високотоксичного рицину.

Підозрюваний займався виробництвом отрути в домашніх умовах протягом кількох тижнів. Сировину він придбав через інтернет.

Х. прибув до Німеччини в листопаді 2016 року.

Читайте також: У Кельні тунісець вдома робив смертельну отруту

Як повідомляв Укрінформ, у Німеччині у вівторок, 12 червня, спецслужби провели обшук у квартирі тунісця і виявили рицин, який вважається третьою за отруйністю речовиною у світі. Він у 25 тисяч разів більш токсичний, ніж стрихнін. Отрута може бути виділена в процесі виробничої обробки поширеної лікарської рослини під назвою рицин звичайний, з якої роблять касторову олію. Протиотрути цій речовині на сьогодні немає.

Фото: www.express.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-