Північна і Південна Корея відновлюють військові комунікації

Північна і Південна Корея відновлюють військові комунікації

Укрінформ
Делегації КНДР і Південної Кореї у четвер, 14 червня, вперше за 11 років уклали угоду про поновлення військової комунікації.

Як випливає зі спільного прес-релізу двох Корей, в ході переговорів сторони обговорили демілітаризацію прикордонного села Пханмунджом на "випробувальний термін", а також припинення "ворожих дій" вздовж корейсько-корейського кордону, повідомляє DW.

Проте з деяких питань сторонам не вдалося досягти згоди. Так, делегації не змогли домовитися про встановлення каналів зв'язку між представниками військового керівництва КНДР і Південної Кореї. Крім того, переговори на рівні міністерств оборони обох країн також не були погоджені. Однак сторони домовилися надалі працювати над пошуком рішення з цих питань, говориться в спільному прес-релізі.

Читайте також: США, Японія і Південна Корея підтвердили готовність сприяти денуклеаризації КНДР

Як повідомлялося, 12 червня в Сінгапурі пройшла зустріч президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина, в ході якої вони підписали документ, який зобов'язує Північну Корею до "повної денуклеаризації Корейського півострова".

На прес-конференції за підсумками саміту Трамп оголосив про швидке закінчення війни в Кореї. Він також повідомив, що санкції проти КНДР поки залишаться чинними, але будуть скасовані, як тільки ядерна зброя "перестане бути фактором".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-