В РФ скасували виправдання голові карельського «Меморіалу» - після заяви дочки

В РФ скасували виправдання голові карельського «Меморіалу» - після заяви дочки

Укрінформ
Верховний суд Карелії скасував виправдовувальний вирок голові регіонального «Меморіалу» Юрію Дмитрієву, що звинувачувався у виготовленні дитячої порнографії.

Про це заявив адвокат Віктор Ануфрієв, передає "Медуза".

"Верховний суд Карелії скасував виправдовувальний вирок і направив справу на повторний розгляд до Петрозаводського міського суда", - зазначається в повідомленні.

За словами адвоката, однією з причин скасовування вироку стали заяви прийомної дочки Дмитрієва, що вона «засмучена і зганьблена», зроблені під час психіатричної експертизи після виголошення першого вироку.

При цьому Ануфрієв стверджує, що вона сказала про це під тиском.

Його було заарештовано у кінці 2016 року. Слідство стверджувало, що в період з 2008-го по 2015 рр. він фотографував свою прийомну дочку без одягу з метою виготовлення порнографії. Сам історик заявив, що фотографував дівчинку для спостереження за її фізичним розвитком і для звіту перед органами опіки.

Читайте також: Суд у РФ виправдав керівника карельського "Меморіалу"

5 квітня 2018 року Петрозаводський міський суд виправдав Дмитрієва за звинуваченням у виготовленні дитячої порнографії, призначивши йому умовне покарання за статтею про незаконне зберігання зброї.

Прокуратура оскаржила вирок. Скаргу подала і рідна бабуся його прийомної дочки.

Юрій Дмитрієв наприкінці 1990-х відкрив урочище Сандармох, де було вбито тисячі жертв сталінських репресій.

«Меморіал» визнав Дмитрієва політв'язнем, стверджуючи, що кримінальна справа відносно нього «має політичний мотив і спрямована на те, щоб активіст припинив свою діяльність з увічнення пам'яті жертв сталінських репресій».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-