“Форум вільної Росії” зробив заяву щодо ЧС-2018

“Форум вільної Росії” зробив заяву щодо ЧС-2018

Укрінформ
Представники Постійного комітету «Форуму вільної Росії» прийняли заяву з жорсткою оцінкою Чемпіонату світу з футболу, що стартує в Росії, зокрема засуджується намір деяких західних лідерів відвідати його.

Заяву розміщено на сайті ФВР.

"Особливо похмурих тонів майбутньому Чемпіонату світу з футболу надає те, що він проходитиме одночасно з голодуванням Олега Сенцова і ряду інших українських політв'язнів, які висунули принципову вимогу про звільнення усіх українських політзеків. Нагадаємо, що Олег Сенцов та багато інших українців були заарештовані російською владою на території власної країни, за дії, спрямовані на захист територіальної цілісності своєї Батьківщини", - йдеться у заяві.

За словами російських опозиціонерів, «в цих умовах викликає подив позиція деяких західних лідерів, які збираються відвідати Чемпіонат світу з футболу в Росії, тим самим так чи інакше мимоволі підтримуючи диктаторський режим в Росії». Постійний комітет закликав «усіх лідерів демократичних держав відмовитися від будь-якої підтримки цього заходу».

Читайте також: #BoycottWorldCup2018: ще одна країна долучилася до бойкоту ЧС з футболу в РФ

У Росії 14 червня відкривається чемпіонат світу з футболу 2018 року. Представники влади низки країн заявили про намір бойкотувати чемпіонат у Росії. 46 депутатів Європейського парламенту підписали лист, в якому закликали країни ЄС до бойкоту. Причиною цього вони назвали агресивні дії Росії в Україні та Сирії, отруєння у британському Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки, дезінформаційні кампанії Москви, втручання у вибори і спроби послабити та розділити ЄС.

Постійний комітет Форуму був створений 15 квітня 2018 року. До нього, зокрема, увійшли такі відомі російські опозиціонери, як Гаррі Каспаров, Андрій Ілларіонов, Леонід Невзлін, Ілля Пономарьов, Марк Фейгін та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-