Парламент Франції підтримав скандальну реформу залізниці

Парламент Франції підтримав скандальну реформу залізниці

Укрінформ
Національні збори Франції переважною більшістю голосів підтримали суперечливу реформу президента Еммануеля Макрона щодо національної залізниці, яка спричинила масові страйки в країні.

Про це повідомляє ВВС.

"Французькі депутати проголосували 452 голосами "за" і 80 "проти" на користь законопроекту про перебудову державної залізничної компанії SNCF", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, законопроект передбачає найбільші зміни в компанії після націоналізації залізниці в 1930-х роках.

Згідно із законом нові працівники втратять щедрі робочі і пенсійні гарантії, в той час як SNCF перетвориться на акціонерне товариство і втратить внутрішню пасажирську монополію в 2020 році.

Профспілки вважають, що це прихований крок до майбутньої приватизації SNCF, однак уряд наполягає на тому, що не продаватиме акції.

Читайте також: Італійський міністр скасував зустріч у Парижі через скандал з мігрантами

Уряд Макрона також списав 35 мільярдів євро боргу SNCF із загальної суми 47 мільярдів євро, щоб дозволити компанії збільшити фінансову свободу для підготовки до конкуренції з боку інших європейських компаній.

Як повідомлялося, у квітні профспілки Франції розпочали страйки, що тривають уже третій місяць, намагаючись перешкодити проведенню реформ, але опитування показують, що громадська підтримка реформ почала зростати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-