Австралія даватиме дозвіл на постійне проживання лише за знання англійської

Австралія даватиме дозвіл на постійне проживання лише за знання англійської

Укрінформ
Уряд Тернбулла може запровадити тестування на знання англійської мови, як обов’язкову вимогу для отримання дозволу на постійне проживання в Австралії.

Про це повідомляє інформаційний веб-ресурс news.com.

“Це стане сильнішим стимулом вивчати мову, оскільки отримання права на постійне проживання є найважливішою метою для багатьох”, - зауважив міністр громадянства Алан Тадж.

Згадане нововведення пропонується після невдалої минулорічної спроби федерального уряду запровадити іспит з англійської мови як частину іспиту на громадянство, однак, на думку багатьох, тестування виявилося занадто складним і це не було підтримано Сенатом.

Натомість зараз уряд розглядає запровадження більш простого розмовного тестування, яке однак проходитимуть всі, хто бажає стати постійним мешканцем Зеленого континенту.

Цілеспрямованість австралійських урядовців у цьому питанні не випадкова – за даними уряду, сьогодні близько одного мільйона австралійців не розмовляють англійською і, згідно з прогнозами, впродовж найближчих трьох років ця цифра буде зростати та сягне далеко за мільйон.

Читайте також: У парламенті Австралії хочуть заслухати Цукерберга

“Це особливо важливо, з огляду на концентрацію неангломовних мешканців у конкретних локаціях, в основному у Мельбурні та Сіднеї”, - наголосив Алан Тадж, який не вперше відзначає важливість англійської для інтеграції мігрантів.

Наразі урядова коаліція веде переговори з незалежними парламентарями, аби отримати їхню підтримку під час голосування за зміни до законодавства про громадянство, які були відхилені у Сенаті минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-