Боснія і Герцеговина закриє кордони, якщо Австрія не пропустить мігрантів

Боснія і Герцеговина закриє кордони, якщо Австрія не пропустить мігрантів

Укрінформ
Якщо Австрія закриє свій кордон зі Словенією для мігрантів, то це спричинить ефект доміно - в такому разі Боснія і Герцеговина закриє свої власні кордони з Чорногорією та Сербією.

Про це повідомляє BalkanInsight із посиланням на заяву директора служби у справах іноземців Боснії і Герцеговини Слободана Уїча.

«В разі блокування Австрією та Словенією своїх кордонів для мігрантів Боснія і Герцеговина буде змушена вдатись до аналогічних мір і закрити свої кордони з Сербією та Чорногорією», - заявив у вівторок боснійський посадовець.

Це попередження з'явилось після інформації про те, що Австрія планує 25 червня розгорнути близько 1 тисячі поліцейських та військових на навчаннях для демонстрації своєї готовності захищати власні державні кордони від нової потенційної хвилі шукачів притулку.

Читайте також: Скандал з мігрантами: Прем'єр Італії може скасувати візит до Парижа – ЗМІ

Варто зазначити, що згідно з інформацією австрійської поліції ситуація з мігрантами на Балканах близька до критичної: біля 80 тисяч біженців наразі знаходяться в цьому регіоні на шляху в Західну Європу.

Як відомо, впродовж останнього часу все більше мігрантів користується новим шляхом до країн Західної Європи через Албанію, Чорногорію та Боснію і Герцеговину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-