Посла України викликали

Посла України викликали "на килим" у МЗС Румунії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Румунії викликало українського посла Олександра Банькова у зв'язку з проведеними Службою безпеки України обшуками у румунському культурному центрі імені Еудоксіу Хурмузакі у Чернівцях.

Про це повідомляє румунське національне інформаційне агентство AGERPRES

"Під час зустрічі у Міністерстві закордонних справ Румунії на рівні державного секретаря МЗС румунська сторона основну увагу звернула на необхідність дотримання прав громадян румунської національності, що проживають в Україні. МЗС Румунії закликає також до відмови від будь-яких дій, які можуть бути представлені як залякування з боку офіційної влади", - говориться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, співробітники СБУ провели у Чернівцях слідчі дії в громадській організації, представники якої поширювали матеріали, які можуть містити заклики до порушення територіальної цілісності держави.

Читайте також: СБУ "накрила" в Чернівцях організацію, що кликала до "Великої Румунії"

Зокрема, йшлося про членів організації, які під час публічного заходу в обласному центрі демонстрували картографічні зображення території Чернівецької області у складі так званої Великої Румунії.

Співробітники СБУ встановили, що надруковані карти виготовлено для пропаганди «святкування» на території України 100-річчя створення "Великої Румунії".

Фото: Посольство України в Румунії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-