Вироки щодо MH17 можуть виконати в Україні – парламент Нідерландів

Вироки щодо MH17 можуть виконати в Україні – парламент Нідерландів

Укрінформ
Парламент Нідерландів схвалив угоду про суд стосовно MH17 - обвинувальні вироки у справі про катастрофу "Боїнга" над Донбасом можуть бути виконані в Україні. 

Суд зможе при розгляді справ обвинувачених скористатися відеозв'язком, повідомляє DW

"Нідерландські законодавці у вівторок, 12 червня, схвалили угоду, підписану між їх країною і Україною з метою полегшити можливе переслідування осіб, відповідальних за катастрофу малайзійського "Боїнга", включаючи використання відеозв'язку. Затверджений договір закріплює положення про те, що судовий процес відбудеться в нідерландському суді, швидше за все, в Гаазі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, якщо будуть ухвалені обвинувальні вироки, вони можуть бути виконані на території України, якщо засуджених не видадуть Нідерландам. Схвалення угоди "є важливим кроком на шляху до пошуків істини і притягнення підозрюваних до суду, тим самим задовольнивши вимоги родичів жертв", - заявив нідерландський міністр закордонних справ Стеф Блок.

Читайте також: MH17: Bellingcat закликає РФ обгрунтувати звинувачення у "несправжності" доказів

Раніше, 6 червня, уряд Нідерландів заявив, що не бачить відповідальності влади України за катастрофу малайзійського "Боїнга" в 2014 році в небі над Донбасом.

"На думку уряду, на сьогодні не існує юридично переконливих доказів того, що Україна діяла злочинно, коли не закрила свій повітряний простір", - йшлося в листі Стефа Блока депутатам нижньої палати нідерландського парламенту. Ще раніше, у травні 2018 року, Нідерланди і Австралія поклали відповідальність за катастрофу "Боїнга" на Росію.

У результаті катастрофи MH17, який летів з Амстердама в Куала-Лумпур, загинули 298 осіб, більшість - громадяни Нідерландів. У Кремлі заперечують причетність до авіакатастрофи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-