Спецслужби США не радять футбольним фанам брати з собою в Росію гаджети

Спецслужби США не радять футбольним фанам брати з собою в Росію гаджети

Укрінформ
Американцям, які їдуть до Росії на ЧС з футболу, не радять брати з собою електронні пристрої, тому що їх можуть зламати злочинці або особи, пов'язані з російським урядом.

Про це заявив агент ФБР і директор Національного центру контррозвідки та безпеки США Вільям Еванына, повідомляє DW з посиланням на Reuters.

"Якщо ви плануєте взяти з собою мобільний телефон, ноутбук або інший електронний пристрій - не робіть помилок, будь-які дані на цих пристроях, особливо ваша особиста інформація, можуть стати доступні російському уряду або кіберзлочинцям", - сказав Еваніна.

Він уточнив, що найбільше ризикують "посадові особи корпорацій і урядові чиновники". "Якщо ви можете обійтися без своїх гаджетів, не беріть їх з собою. Якщо вам вони потрібні, візьміть будь-який інший пристрій - не той, яким ви користуєтесь зазвичай, а також виймайте акумулятор, коли ви не користуєтеся своїм пристроєм", - заявив Еваніна.

Читайте також: ЧС у Росії: "Репортери без кордонів" вийшли на акцію у Берліні

Інший американський чиновник на умовах анонімності повідомив, що британські спецслужби випустили подібні попередження для підданих Сполученого Королівства і футбольної команди Англії, яка бере участь у чемпіонаті світу в Росії. Фахівці британського Національного центру з кібербезпеки (NCSC), що входить до складу Центру урядового зв'язку (GCHQ), також опублікували попередження для британців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-