Генасамблея ООН прийняла резолюцію щодо окупованих РФ регіонів Грузії

Генасамблея ООН прийняла резолюцію щодо окупованих РФ регіонів Грузії

Укрінформ
Генеральна Асамблея ООН у вівторок більшістю голосів прийняла резолюцію "Статус внутрішньо переміщених осіб і біженців з Абхазії (Грузія) та регіону Цхінвалі/Південна Осетія (Грузія)".

Україна підтримала цей документ та засудила невиконання Росією зобов'язань за міжнародним правом як окупаційної держави, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Україна рішуче засуджує всі дії Російської Федерації, спрямовані проти основних прав і свобод людини, зокрема щодо внутрішньо переміщених осіб та біженців у порушення відповідних зобов'язань за міжнародним правом. Закликаємо російську окупаційну владу припинити її незаконну практику та виконувати зобов'язання окупаційної держави відповідно до Міжнародного гуманітарного права", - заявив під час засідання постійний представник України при ООН Володимир Єльченко. 

У цьому зв'язку він підтвердив незмінну підтримку України суверенітету й територіальній цілісності Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів. 

Єльченко нагадав, що невдовзі виповниться десять років з моменту російської окупації грузинських територій. Він висловив глибоке занепокоєння у зв'язку з триваючою дискримінацію в цих регіонах на основі етнічних ознак, обмеженнями на освіту рідною мовою та повідомленнями про масові знищення будинків етнічних грузинів у регіоні Цхінвалі.

Читайте також: Клімкін: Росія пропонує "тотально фейкову місію" ООН на Донбасі

Представник України також "рішуче засудив" нещодавнє рішення сирійської влади визнати та встановити дипломатичні відносини з окупованими грузинськими територіями – Абхазією та Південною Осетією. Це рішення є "черговим порушенням норм і принципів міжнародного права режимом Асада, яке чітко демонструє прагнення нинішньої сирійської влади догодити Кремлю", підкреслив глава Місії України при ООН.

Фото: Місія України при ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-