Фріланд розповіла про план

Фріланд розповіла про план "Б" під час переговорів з Вашингтоном

Укрінформ
Канада обіцяє зберігати спокій під час переговорів із США щодо оновлення Північноамериканської угоди про вільну торгівлю.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Із першого дня ми казали, що очікуємо моменти драми і що зберігатимемо спокій й рухатимемося уперед крізь ці драматичні моменти. Із самого початку ми повторювали, що радіємо можливості модернізувати НАФТА й вважаємо, що маємо хороші шанси зробити у 21-ому столітті дуже хорошу угоду”, - сказала Фріланд.

Вона додала, що Канада намагається досягти вигідного усім компромісу, водночас захищаючи національні інтереси. “Із самого початку ми говорили, що нашим підходом буде сподіватися на краще, працювати над досягненням найкращого результату, але завжди бути готовими до найгіршого, мати план Б, В, Г, Д і так, можливо, до кінця алфавіту”, - наголосила дипломат.

Читайте також: Канадські аналітики вважають, що у питанні мит Трамп “грає з вогнем”

Як відомо, Північноамериканська угода про вільну торгівлю була укладена між Мексикою, США та Канадою у 1994 році. Вона досі є найбільшою в світі регіональною зоною вільної торгівлі, з населенням в 478 млн. чоловік і сукупним ВВП у розмірі 20,7 трлн. дол., тобто близько 30% світового ВВП. Перемовини про перегляд умов цієї угоди були розпочаті з ініціативи президента США Дональда Трампа і без суттєвого прогресу тривають вже близько року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-