У Кишиневі провели акцію за виведення військ РФ з Молдови, України та Грузії

У Кишиневі провели акцію за виведення військ РФ з Молдови, України та Грузії

Фото
Укрінформ
Представники неурядової організації «Честь, Гідність і Батьківщина» провели у вівторок, 12 червня, акцію протесту перед будівлею посольства Росії в Кишиневі.

Учасники маніфестації вимагали вивести російські війська з окупованих територій України, Грузії і Молдови, а також звільнити політичних ув'язнених, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ми проти будь-яких військових конфліктів, проти воєн. Ми ні на кого не нападаємо, але не можемо зрозуміти, чому Росія на нас нападає?! Якщо армії створюються для захисту територіальної цілісності держав, чому російські солдати знаходяться в Молдові і на інших окупованих територіях України та Грузії», - зазначив керівник організації Влад Білецький.

У Кишиневі вимагають вивести російські війська з окупованих територій Молдови, України і Грузії / Фото: Гурська Зінаїда, Укрінформ

За його словами, придністровський конфлікт використовується Росією для просування своїх інтересів в цьому регіоні.

Учасники мітингу встановили перед посольством Росії в Кишиневі намет, на якому зображені окуповані Росією території Молдови, України і Грузії, а також фотографія українського режисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокову голодовку з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів в Росії.

Читайте також: Війська РФ у Придністров’ї загрожують і Україні, і Молдові - Полторак

Як повідомлялося, українського режисера Олега Сенцова в РФ засудили до 20 років колонії строгого режиму за звинуваченням у "терористичній діяльності" на території анексованого Криму.

Нині в Росії і анексованому Криму утримуються 64 українських політв'язнів. Серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії строгого режиму за сфабрикованими звинуваченнями у "шпигунстві".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-