Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Коли треба буде розібратися – що там відбувається в Польщі – читайте Банахевича

Коли треба буде розібратися – що там відбувається в Польщі – читайте Банахевича

Блоги
Укрінформ
Ми не могли не визнати його кращим журналістом року в Укрінформі

Невеличкий тест. Журналіст запитує в інтерв`ю одного шанованого ескперта – чи могла «рука Москви» «допомогти» полякам внести так звану «українську поправку» до закону про Інститут національної пам'яті, і чи було це правильним кроком. Експерт відповідає: «Є значні побоювання, що допомогла». І ще – «це був очевидний крок з політичною мотивацією». І ще більше – «це юридична, історична, моральна та політична помилка». Хто, ви гадаєте, був цим експертом? Хтось з українського боку, на зразок В'ятровича?

Якраз ні. Таки з польского боку – польський політолог, радник глави МЗС Польщі Пшемислав Журавський вел Граєвський. А тим журналістом був власкор Укрінформу у Польщі Юрій Банахевич. 

Юра належить до тих людей, які без «понтів» і без галасу роблять свою справу і завжди роблять її класно. В цьому випадку, зокрема, нескладно було знайти нашого ескперта, який захистив би Україну. Банахевич знаходить поляка, який захищає нашу позицію і каже вельми неприємні речі для польських політиків. Так працюють ефективні журналісти. 

Юрій Банахевич
Юрій Банахевич

Додайте до цього те, що Банахевич за місяць встигає передати з півтори сотні рейтингових новин із Польщі та сам дати польським медіа десяток фахових коментарів про україно-польські стосунки, і ви зрозумієте: ми не могли не визнати його кращим журналістом року в Укрінформі (журналістський рік триває у нас з червня по червень, коли саме відзначається День журналіста). Відверто, на моє переконання, такі наші колеги роблять для країни більше, ніж десяток політиків-популістів чи балакунів-активістів, які будь-що можуть прокоментувати, лише самі ніколи не засукають рукава для роботи. Тож якщо треба буде розібратися, що там відбувається в Польщі, читайте Банахевича…

Олександр Харченко

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-