ЄС тримає відкритими двері для Західних Балкан – Ган

ЄС тримає відкритими двері для Західних Балкан – Ган

Укрінформ
Політика розширення ЄС "відчиняє" двері для країн Західних Балкан.

Про це заявив єврокомісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Ган, виступаючи у понеділок з лекцією в Об’єднаному віденському інституті на тему "Стратегія ЄС щодо Західних Балкан", повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Двері нашого Євросоюзу, без сумніву, є відкритими для Західних Балкан, що зафіксовано у Стратегії щодо цього регіону", - наголосив єврокомісар.

За його словами, співпрацю з країнами Західних Балкан визначено як один із пріоритетів під час головування Австрії в Євросоюзі у другій половині року.

Ган зазначив, що нині Євросоюз повинен взяти на себе більше відповідальності щодо партнерства з країнами регіону на шляху їхньої європейської перспективи.

Австрія розпочне своє піврічне головування у Раді ЄС з 1 липня.

Читайте також: Єврокомісар: ЄС ще вивчає закон про Антикорупційний суд, бо "диявол" - у деталях

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2018 року Єврокомісія представила Стратегію ЄС щодо Західних Балкан, якою підтверджується відданість європейським перспективам країн регіону. Зокрема, як планується у стратегії, Чорногорія і Сербія до 2025 року можуть стати членами ЄС за умови проведення необхідних реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-