Трамп знову розкритикував торгівлю з країнами G7: Штати використовують

Трамп знову розкритикував торгівлю з країнами G7: Штати використовують

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп після саміту "Великої сімки" у Канаді знову розкритикував країни-союзники, роблячи упор на торгівлю.

Своє невдоволення він висловив у своєму Twitter.

"Справедлива торгівля тепер повинна називатися безглуздою торгівлею, якщо вона не заснована на взаємності", - написав Трамп, критикуючи канадські торгові мита на прикладі молочних продуктів, податок на які для Сполучених Штатів становить 270%.

В одному з твитів Трамп також зазначив торговельні преференції інших держав, тоді як американські платники податків зазнають від цього суцільні збитки:

"Чому я, як президент Сполучених Штатів, дозволяю країнам продовжувати робити величезне позитивне сальдо торговельного балансу, як це відбувається протягом десятиліть, тоді як наші фермери, робітники і платники податків повинні платити таку високу і несправедливу ціну"? - написав президент США.

У своєму наступному повідомленні Трамп поділився думкою про те, що Німеччина вносить занадто малий внесок у розвиток Північноатлантичного альянсу, витрачаючи на потреби НАТО всього 1% свого ВВП, тоді як його країна вкладає в утримання Альянсу понад - 4% ВВП.

Трамп підкреслив, що США завжди захищали Європу, а у відповідь отримали лише критику й несправедливі торговельні угоди.

На закінчення серії своїх коментарів американський президент написав: "Даруйте, ми більше не можемо дозволити нашим друзям або ворогам використовувати нас у торгівлі. Ми повинні поставити на перше місце американського робітника"!.

Читайте також: Трамп зробив "несподіваний дзвінок" напередодні зустрічі з Кім Чен Ином

Як повідомлялося, на минулих вихідних у Канаді відбувся саміт G7. США відмовилися підписуватися під підсумковим комюніке.

Трамп залишив саміт до оприлюднення підсумків, в яких серед іншого засуджуються дії Росії в Україні. З Канади він вилетів у Сінгапур, де 12 червня зустрінеться з лідером КНДР Ким Чен Ином.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-