The Guardіan розкрила зв'язки з РФ британського мільйонера-спонсора Brexit

The Guardіan розкрила зв'язки з РФ британського мільйонера-спонсора Brexit

Укрінформ
Британський мільйонер Аарон Банкс, який фінансував кампанію за вихід Великої Британії з Європейського Союзу, неодноразово зустрічався з російськими дипломатами в посольстві РФ у Лондоні.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на документи, які є в розпорядженні газети.

"Британський бізнесмен-мільйонер Аарон Банкс, який фінансував кампанію Найджела Фаража за вихід (Великої Британії - ред.) з Європейського Союзу, неодноразово зустрічався з російськими дипломатами в посольстві перед референдумом щодо Brexit", - йдеться у повідомленні.

Банкс, витративши 12 мільйонів фунтів стерлінгів на кампанію, став найбільшим донором в історії Великої Британії.

Він неодноразово заперечував, що зустрічався з російськими чиновниками і, що російські гроші відігравали певну роль під час кампанії за Brexit.

Читайте також: Мей сподівається, що парламент не блокуватиме закони щодо Brexit

Однак як повідомляє The Guradian, керівники кампанії за вихід Великої Британії з ЄС все ж таки  зустрічалися з листопада 2015 по 2017 рік із російськими чиновниками й бізнесменами. Вони також один раз відвідували Москву у лютому 2016 року.

Зазначається, що на вівторок заплановане засідання Комітету британського парламенту з питань культури, ЗМІ, спорту та цифрових технологій, на якому Банкс має відповісти, яку роль відігравала кампанія "Вийти з ЄС" у референдумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-