Меркель цінує можливість прямо говорити з Трампом про розбіжності у думках

Меркель цінує можливість прямо говорити з Трампом про розбіжності у думках

Укрінформ
Позиція канцлера ФРН Ангели Меркель по темі повернення Росії до групи провідних промислових країн планети, реалізації Мінських угод та інших міжнародних питаннях, які обговорювалися в Канаді у другий день саміту "Великої сімки" (G7), залишається незмінною.

Про це заявила сама канцлер ФРН журналістам.

«Ми говорили на тему участі Росії. Як я вже сказав вчора, і хотіла б охоче повторити: на мій погляд, повинен бути досягнутий значний прогрес в реалізації Мінських угод, - ми цього, на жаль, поки що не маємо, - щоб відкрити можливість для повернення Росії до такого столу (переговорів). Тому я не бачу членства на даний момент», - сказала Меркель.

Коментуючи висловлювання прем'єр-міністра Італії Джузеппе Конте про те, що він виступає за повернення Росії до складу формату, глава німецького уряду зазначила, що не варто було очікувати, що її італійський колега повністю змінить свою думку за один день. «У будь-якому випадку, більшість присутніх вважали, що нам потрібен прогрес у реалізації Мінських угод і в Україні, і я дуже вдячна за те, що прем'єр-міністр Італії також сказав, що хоча він і бажає припинення коли-небудь санкцій, але для цього потрібно домогтися прогресу у виконанні Мінська. Це важливе послання прем'єр-міністра Італії», - відмітали Меркель.

Читайте також: Італійський прем'єр - за повернення Росії в G8, але проти скасування санкцій

Вона поінформувала також, що члени G7 обговорили ряд міжнародних питань, зробивши заяви про реалізацію Мінських угод, виступивши з заявами про необхідність виконання інших зобов'язань, вирішення міжнародних ускладнень і криз. Всі побажали американському президентові успіху на переговорах з північнокорейським правителем в Сінгапурі.

Серед "класичних тем" на порядку денному стояли питання торгівлі, клімату і світової економіки. За ним відбулися «відкриті, частково дуже суперечливі дискусії», зазначає сайт канцлера.

Меркель із задоволенням констатувала, що сторони змогли домовитися з важливих питань в галузі торгівлі. «Для нас було важливо, щоб була прихильність торгівлі на основі правил, що ми продовжуємо боротися з протекціонізмом, що ми хочемо реформувати Світову організацію торгівлі - це наше спільне переконання - і ми працюємо над скороченням тарифів, субсидій, ліквідацією нетарифних бар'єрів», - сказала канцлер ФРН. Проте, визнала вона, «проблема криється в деталях», тому багато поточних торговельних дискусій, особливо з США, будуть продовжуватися.

Канцлер ФРН відмовилася оцінювати свої відносини з американським президентом Дональдом Трампом за 10-бальною шкалою, як це зробив останній, але зазначила, що, незважаючи на всі істотні розбіжності в думках, вона цінує існуючу можливість персонально і прямо про них говорити з Трампом.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп в суботу, під час прес-конференції в канадському Квебеку, де проходить саміт G7, назвав відносини з лідерами сімки "чудовими" і оцінив їх - "на десять балів".

Нагадаємо, минулого тижня адміністрація президента США заявила про введення підвищених митних ставок на продукцію алюмінію і сталі з Канади, Мексики і ЄС. У відповідь, ці держави заявили про намір ввести пропорційні контрзаходи. У зв'язку з цим на Заході почали говорити про можливість виникнення потенційної "торговельної війни" між США та їх союзниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-