Країни G7 домовились виділити $3,8 мільярда на освіту жінок

Країни G7 домовились виділити $3,8 мільярда на освіту жінок

Укрінформ
Протягом найближчих років країни "Великої сімки" (G7) та інші міжнародні партнери виділять близько 3,8 млрд дол. на освіти жінок у ситуаціях криз та конфліктів.

Про це оголосив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час саміту G7, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо спільно працювати над тим, аби жінки та дівчата мали доступ до якісної освіти та можливості опановувати сучасні навички. Від початкової до старшої школи і надалі жінки й дівчата у кризових та конфліктних ситуаціях повинні мати такі само можливості досягти успіху», - сказав Трюдо.

За його словами, підвищувати рівень освіти жінок та дівчат по всьому світу «не лише правильно, але й розумно». «Ми впевнені, що жінки та дівчата принесуть позитивні зміни та допоможуть покращити життя собі, своїм родинам, громадам, і, врешті, світу», - наголосив глава уряду Канади.

Читайте також: Кабмін ухвалив постанову про створення інституції освітнього омбудсмена

В офісі Трюдо уточнили, що виділені кошти дозволять підтримати міжнародні дії із: «надання жінкам та дівчатам навичок, необхідних для опанування робіт майбутнього; підвищення професійного рівня вчителів, що дозволять їм краще навчати жінок й дівчат; покращення якості наявної інформації про освіту жінок і дівчат; пропагування кращої координації між гуманітарними партнерами; підтримання інноваційних методів навчання, особливо вразливих та важкодосяжних груп, в тому числі біженців й переміщених осіб; а також підтримки країн, що розвиваються, у їх зусиллях із надання рівних можливостей дівчатам отримати щонайменше 12 років якісної освіти початкової та старшої школи».

Кошти на ці цілі погодилися виділити ЄС, Німеччина, Японія, Великобританія та Світовий банк. При чому левова частка - $3 млрд - буде виділена Світовим банком протягом наступних п'яти років. Ще 400 млн дол на ці цілі передасть Канада.

Як повідомляв Укрінформ, із п'ятниці в містечку Ля Мальбає, що в канадській провінції Квебек, триває саміт глав держав і урядів країн-членів G7. Пріоритетними темами під час обговорення є: торговельні обмеження, досягнення гендерної рівності у світі, зменшення забруднення навколишнього середовища пластиком та започаткування глобального економічного зростання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-