Держдеп закликає РФ припинити війну на Донбасі через загрозу 200 тисячам дітей

Держдеп закликає РФ припинити війну на Донбасі через загрозу 200 тисячам дітей

Укрінформ
Державний департамент США закликає російське керівництво припинити кровопролиття на сході України через смертельну небезпеку для сотень тисяч дітей, які щодня ходять до школи в районі бойових дій.

Відповідне повідомлення розмістила на офіційній твітер-сторінці речниця Державного департаменту США Хізер Науерт, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У 2018 році 200 тисяч українських дітей ходять до школи щодня в зоні бойових дій. Ми закликаємо Росію припинити цей конфлікт прямо зараз", - підкреслила речниця зовнішньополітичного відомства США.

Раніше офіційний Вашингтон уже звертав увагу на загрозливу ситуацію для дітей у зоні бойових дій на Донбасі. Як повідомляв Укрінформ, це питання США недавно порушували на засіданні постійної Ради ОБСЄ у Відні.

Зокрема, тимчасово повірений у справах США при цій Організації Гарі Кеміен заявив, що, за даними ЮНІСЕФ, на сході України щотижня гине дитина від обстрілів або спрацювання мін. Він також наголосив, що життя в загальній кількості понад 220 тис. дітей в Україні "залишається під загрозою".

Читайте також: ЮНІСЕФ підрахував, скільки українських шкіл постраждали від обстрілів бойовиків

Водночас, українська сторона неодноразово акцентувала увагу на цій проблемі, в тому числі, в офіційних заявах, а також під час виступів на міжнародних майданчиках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-