Протести антиглобалістів у Канаді не стали масовими і не завдали шкоди

Протести антиглобалістів у Канаді не стали масовими і не завдали шкоди

Укрінформ
Правоохоронним органам Канади вдалося не допустити масових заворушень на вулицях Квебека, поблизу із яким проходить саміт "Великої сімки" (G7).

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Протягом дня у різних районах міста збиралося щонайменше три мітинги різної чисельності, але жоден із них не зміг набути великого масштабу. Так, ще близько 8 ранку єдину дорогу, яка веде із Квебека до містечка Ля Мальбає, у якому відбувається саміт, перекрили протестувальники, однак після близько годинного мирного протистояння із поліцією, мітингарі розійшлися і рух по шосе був відновлений.

Читайте також: Протестувальники обіцяють "день проблем" під час саміту G7

За кілька годин протестувальники перегородили диванами інше перехрестя, ближче до середмістя, і підпалили меблі, але були відтиснені правоохоронцями у бічні вулиці та за деякий час розійшлися.

Пізніше близько 30 протестувальників спробували зібратися біля резиденції генерал-губернатора, але були обмежені поліцією у пересуванні та незабаром розсіялися.

Хоча протестували проходили переважно мирно, щонайменше двоє людей були затримані.

Додамо, що деякі магазини у середмісті Квебека вирішили зачинитися на час саміту і навіть закрили свої фасади дерев'яними щитам, побоюючись мародерства.  Уряд Канади створив спеціальну програму відшкодування втрат для підприємців, чиї заклади будуть розграбовані під час вірогідних масових протестів, однак, протягом п’ятниці подібних випадків зареєстровано не було.

Як повідомляв Укрінформ, в організації "Мережі опору G7" напередодні саміту попередили, що усім залученим до саміту “Великої сімки” треба готуватися до "дня проблем".

За словами організаторів протесту, вони мають на меті не допустити членів делегації та представників ЗМІ до містечка Ля Мальбає, де відбуватиметься саміт, за 140 км від Квебек-сіті. "Ми виступаємо проти расизму, колоніалізму та капіталізму", - сказав один із лідерів протестувальників, пообіцявши кілька "сюрпризів" протягом дня.

Також ввечері четверга близько 500 протестувальників пройшли маршем через Квебек-сіті. Учасники поводилися переважно мирно, але троє осіб все ж були затримані поліцією.

8 червня у Ля Мальбає, що в канадській провінції Квебек, розпочався дводенний саміт глав держав і урядів країн-членів G7. Очікується, що пріоритетними темами будуть: досягнення гендерної рівності у світі, зменшення забруднення навколишнього середовища пластиком та започаткування глобального економічного зростання, вигідного усім прошаркам населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-