Канада та Німеччина обговорили загрози міжнародному миру та безпеці

Канада та Німеччина обговорили загрози міжнародному миру та безпеці

Укрінформ
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили виклики світовій безпеці, які походять від Росії та Півічної Кореї.

Про це за результатами двосторонньої зустрічі повідомили у офісі прем'єр-міністра Канади.

«Прем'єр-міністр та канцлер обмінялися поглядами стосовно викликів міжнародному миру та безпеці, у тому числі тих, що створюють Росія та Північна Корея», - розповіли у Трюдо.

Окрім цього, глави урядів Канади та Німеччини обговорили бар’єри на шляху міжнародної торгівлі. «Співрозмовники наголосили на важливості відкритої, заснованої на правилах міжнародної торгівлі для досягнення економічного зростання, вигідного усім», - зауважили у офісі прем'єр-міністра Канади.

Читайте також: Країни G7 одностайно висловилися проти призову США повернути в клуб Росію

Трюдо та Меркель також погодилися активізувати зусилля із захисту світового океану та полегшення доступу жінок і дівчат до освіти. «Лідери підкреслили важливість вжиття G7 спільних дій щодо океанів, у тому числі зменшення забруднення пластиком, а також згадали про необхідність підвищення уваги до освіти жінок і дівчат, особливо у нестабільних державах і кризових ситуаціях», - підсумували у офісі прем’єра Канади.

Як повідомляв Укрінформ, 8 червня у містечку Ля Мальбає, що в канадській провінції Квебек, розпочався дводенний  саміт глав держав і урядів країн-членів G7. Очікується, що пріоритетними темами будуть: досягнення гендерної рівності у світі, зменшення забруднення навколишнього середовища пластиком та започаткування глобального економічного зростання, вигідного усім прошаркам населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-