Протестувальники обіцяють

Протестувальники обіцяють "день проблем" під час саміту G7

Укрінформ
У канадському Квебеку, де проходить саміт країн G7, набирають обертів протести антиглобалістів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, з самого ранку п’ятниці, ще до офіційного відкриття саміту, кількасот протестувальників вже зібралися на одній із площ міста.

За словами організаторів протесту з організації "Мережа опору G7", вони мають на меті не допустити членів делегації та представників ЗМІ до містечка Ля Мальбає, де відбуватиметься саміт, за 140 км від Квебек-сіті. "Ми виступаємо проти расизму, колоніалізму та капіталізму", - сказав один із лідерів протестувальників, пообіцявши кілька "сюрпризів" протягом дня.

У "Мережі опору G7" також попередили, що усім залученим до саміту “Великої сімки” треба готуватися до "дня проблем".

Хоча канадські правоохоронці пообіцяли не перешкоджати законним протестним акціям, багато учасників акції носять на обличчі маски.

Читайте також: Підсумкову угоду саміту G7 можуть підписати без Трампа – Макрон

Також учора ввечері близько 500 протестувальників пройшли маршем через Квебек-сіті. Учасники поводилися переважно мирно, але троє осіб все ж були затримані поліцією.

Як повідомляв Укрінформ, 8 червня у Ля Мальбає, що в канадській провінції Квебек, розпочнеться саміт глав держав і урядів країн-членів G7. Очікується, що пріоритетними темами будуть: досягнення гендерної рівності у світі, зменшення забруднення навколишнього середовища пластиком та започаткування глобального економічного зростання, вигідного усім прошаркам населення.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-