Світові є чого повчитися в України та держав Балтії – глава МЗС Канади

Світові є чого повчитися в України та держав Балтії – глава МЗС Канади

Укрінформ
Україна та країни Балтії можуть багато чого навчити решту держав у протидії сторонньому втручанню у внутрішні демократичні процеси.

Таку думку висловила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, виступаючи на комітетських слуханнях у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Усі демократичні суспільства можуть і мають повчитися захисту демократичних систем у країн Балтії та України, оскільки ці загрози, можливо, й почалися у тому регіоні, але безпосередньо стосуються Канади і є актуальними для провідних індустріалізованих демократичних держав світу», - сказала Фріланд.

За її словами, ця тема порушуватиметься під час дводенного саміту Великої сімки, який проходитиме у канадському містечку Ля Мальбає. «G7 реагуватиме на це. Ми вже бачили дії і Канада відіграє в цьому провідну роль», - підсумувала міністр.

Читайте також: Саджан: Україна й Канада – близькі союзники

Як повідомляв Укрінформ, 8 червня у Ля Мальбає, що в канадській провінції Квебек, розпочнеться саміт глав держав і урядів країн-членів G7. Очікується, що пріоритетними темами будуть: досягнення гендерної рівності у світі, зменшення забруднення довкілля пластиком та започаткування глобального економічного зростання, вигідного усім прошаркам населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-