Австралія сподівається, що США і КНДР на саміті зможуть знайти шлях до миру

Австралія сподівається, що США і КНДР на саміті зможуть знайти шлях до миру

Укрінформ
Міністр закордонних справ Джулі Бішоп сподівається, що саміт між президентом США Дональдом Трампом та лідером КНДР Кім Чен Ином у Сінгапурі стане “кроком вперед” на шляху до денуклеаризації.

Про це повідомляє видання The Australian.

“Для Австралії, як і для всього світу, важливо позбутися загрози ядерної зброї”, - заявила міністр.

За словами Бішоп, вона сподівається, що обидві сторони зможуть знайти шлях до миру.

“Це буде включати північнокорейську денуклеаризацію і реальні кроки, які засвідчать, що це денуклеаризація”, - сказала вона.

Очільниця МЗС Австралії зазначила, що Північна Корея, здійснюючи незаконні програми випробувань балістичних та ядерних ракет, порушує численні резолюції Ради Безпеки ООН.

Читайте також: Трамп із саміту G7 вирушить на зустріч з Кім Чен Ином

“У минулому вона (КНДР) погоджувалася зробити певні речі і порушила свої обіцянки. Я сподіваюся, що тепер ми побачимо поступ, зокрема з погляду денуклеаризації, конкретні кроки, зроблені Північною Кореєю на шляху до денуклеаризації, які можна перевірити, і побачимо передумови для тривалого миру на Корейському півострові”, - сказала Бішоп.

У свою чергу президент США Дональд Трамп перед від'їздом із Вашингтона на саміт G7, після участі у якому запланована його зустріч із північнокорейським лідером, охарактеризував майбутні перемовини з автократом третьої генерації як “дружні переговори”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-