Ассанжа вперше за шість років відвідали австралійські дипломати

Ассанжа вперше за шість років відвідали австралійські дипломати

Укрінформ
Співробітники посольства Австралії у Британії відвідали засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа вперше за шість років його перебування у посольстві Еквадору.

Про це повідомляє австралійський інформаційний веб-ресурс news.com.

«Я підтверджую, що сьогодні ми зустрілися з представниками влади Австралії у посольстві. Джуліан Ассанж знаходиться в дуже серйозній ситуації, затриманий без звинувачень протягом семи з половиною років. Він залишається в посольстві через ризик екстрадиції до США. Такий ризик не можна заперечити після численних заяв керівників адміністрації Трампа, у тому числі директора ЦРУ та генерального прокурора США. З огляду на делікатну дипломатичну ситуацію, ми більше не можемо коментувати цього разу», - повідомив пресі член юридичної команди пана Ассанжа Дженніфер Робінсон.

За інформацією ЗМІ, двоє працівників австралійського дипредставництва у Сполученому Королівстві у четвер увечері зустрілися із засновником WikiLeaks у посольстві Еквадору в Лондоні, де Ассанж живе впродовж останніх шести років, остерігаючись екстрадиції до США, де йому загрожує до 35 років тюремного ув'язнення або смертна кара за публікацію секретних документів.

Читайте також: Еквадор знімає додаткову охорону з посольства, де живе Ассанж

Шість тижнів тому уряд Еквадору позбавив його інтернету та телефонного зв'язку, а також йому було відмовлено у допуску відвідувачів.

Як повідомляв Укрінформ, президент Еквадору Ленін Морено наказав зняти додаткову охорону з посольства країни у Великій Британії, де вже 6 років переховується засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-