MH17: Нідерланди не звинувачують Україну за відкрите небо над Донбасом

MH17: Нідерланди не звинувачують Україну за відкрите небо над Донбасом

Укрінформ
Уряд Нідерландів не покладає відповідальність на Україну за катастрофу малайзійського "Боїнга" рейсу MH17 через те, що вона не закрила повітряний простір над Донбасом у 2014 році.

Про це йдеться у листі міністра закордонних справ Нідерландів Стефа Блока депутатам Палати представників парламенту країни, повідомляє нідерландське видання deVolkskrant.

"На даний момент немає юридично переконливих доказів того, що Україна, залишивши повітряний простір  відкритим, скоїла злочин, який підлягає кримінальному покаранню", - зазначив Блок.

Як повідомляє видання, раніше декілька опозиційних партій, серед яких "Форум за демократію", PVV, CDA та SP, виступили за те, щоб частково покласти відповідальність за катастрофу і на Україну, яка не закрила свій повітряний простір.

За словами Блока, "звіт Ради безпеки Нідерландів, результати розслідування спільної слідчої групи, інформація з відкритих джерел і власні дослідження, в тому числі юридичні, також не дають жодних підстав говорити про відповідальність України".

Водночас очільник МЗС Нідерландів зауважив, що уряд вивчить питання про можливу відповідальність інших країн, якщо розслідування дасть для цього підстави.

Блок також підкреслив важливу роль України у розслідуванні катастрофи.

"Юридична співпраця з Україною в рамках спільної слідчої групи має велике значення для ефективності кримінального розслідування" - заявив міністр.

Читайте також: MH17: Bellingcat зловив Міноборони РФ на брехні про терміни експлуатації "Буків"

Як повідомлялося, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

24 травня Міжнародна спільна слідча група поінформувала, що літак рейсу MH17 над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО російських ЗС, що дислокується в Курську.

25 травня Австралія та Нідерланди офіційно звинуватили Росію у відповідальності за знищення пасажирського малайзійського літака рейсу МН17 у 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-