Макрон порівняв дзвінок Трампу із сосисками: краще не знати, що всередині

Макрон порівняв дзвінок Трампу із сосисками: краще не знати, що всередині

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що його телефонні розмови з американським колегою Дональдом Трампом та іншими світовими лідерами - це як сосиски: краще не пояснювати, що всередині.

Про це він заявив на прес-конференції з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, коментуючи повідомлення CNN, у якому телеканал назвав його телефонну розмову з Трампом "жахливою", інформує агентство Reuters.

За даними ЗМІ, Трамп і Макрон минулого тижня телефоном обговорювали питання торгівлі та міграційної політики. Президент Франції нібито почав критикувати американського колегу, а той теж не стримався.

Відповідаючи на запитання журналістів, Макрон зазначив: "Як казав Бісмарк, якби ми пояснили людям, як виробляються сосиски, навряд чи вони й далі б їх їли. Тому мені подобається, коли люди бачать готову їжу, але я не впевнений, що кухонні коментарі допомагають приготувати їжу або їсти її", - сказав він.

Читайте також: Макрон назвав рішення США про запровадження тарифів на метал «незаконним»

Лідер Франції додав: "Ви можете піти і запитати людей, які роблять коментарі, але тут, у Парижі, ми не робимо коментарів про те, як це було: жарко, холодно, тепло чи жахливо. Ми просто йдемо вперед і робимо справи".

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня міністр фінансів США Вілбур Росс повідомив про припинення торговельних пільг для Канади, Мексики і ЄС та запровадження тарифів на поставки з цих країн алюмінію і сталі попри міжнародні правила, в тому числі в рамках Світової організації торгівлі.

Фото: APA/AFP/ODD ANDERSEN

Фото на першій сторінці: U.S. Embassy France

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-