Венесуелу можуть виключити з Організації американських держав

Венесуелу можуть виключити з Організації американських держав

Укрінформ
Організація американських держав може виключити Венесуелу зі свого складу у зв'язку з президентськими виборами, які відбулися у травні і були визнані рядом країн непрозорими.

Про це повідомляє Reuters

"У вівторок Організація Американських Держав схвалила резолюцію щодо скликання позачергового засідання асамблеї для голосування стосовно виключення Венесуели з організації після того, як переобрання Ніколаса Мадуро на посаду президента минулого місяця викликало широкий осуд", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за відповідне рішення проголосували 19 членів, четверо були проти і ще 11 утрималися.

Читайте також: Канада розширила санкції проти Венесуели

Раніше державний секретар США Майк Помпео закликав припинити членство Венесуели в ОАД через порушення режимом цієї країни конституційного порядку й демократичних норм.

Як відомо, у травні у Венесуелі відбулися президентські вибори, на яких було переобрано Ніколаса Мадуро. США та ряд західних країн засудили непрозору виборчу процедуру, назвавши її неконституційною. Це також призвело до дипломатичних загострень між Каракасом і Вашингтоном.

Режим Ніколаса Мадуро в Венесуелі рік тому вже заявляв про намір вийти з ОАД, однак США наполягають на виключенні цієї країни до того, як Каракас оголосить про своє рішення.

Фото: flagi.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-