Екс-міністру туризму Румунії дали за корупцію шість років заочно

Екс-міністру туризму Румунії дали за корупцію шість років заочно

Укрінформ
Колишній міністр регіонального розвитку і туризму Румунії Олена Удря засуджена (заочно) до шести років ув'язнення за корупцію. 

Такий вердикт винесла Вища Касаційна палата Румунії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

Згідно з матеріалами кримінальної справи, Олена Удря звинувачується у фінансових махінаціях і зловживанні службовим становищем під час підготовки і проведення в 2011 році боксерського поєдинку за участю румунського боксера Лучіана Буте. За даними сторони обвинувачення, екс-міністр завдала тоді державному бюджету збитків у розмірі двох мільйонів євро. 

Окрім тюремного вироку, Удря зобов'язали виплатити близько трьох мільйонів євро компенсації румунському Національному агентству з питань туризму. 

У цій же справі проходив і колишній голова Румунської федерації боксу Рудел Обрежа. Він засуджений до п'яти років позбавлення волі.  

Вирок остаточний і оскарженню не підлягає. 

Читайте також: Луценко: Україна - єдина країна Європи, де про статки звітують 2,5 мільйона чиновників

Нині Олена Удря знаходиться в Коста-Ріці, де вона попросила про політичний притулок. Питання про надання притулку буде розглянуто, згідно з національним законодавством цієї країни, впродовж року. 

Румунія і Коста-Ріка не мають договору про екстрадицію, проте обидві країни є підписантами Конвенції ООН по боротьбі з корупцією, а румунська сторона, як заявили в правоохоронних органах, сподівається, що влада Коста-Ріки відмовить у наданні Удря політичного притулку і прийме рішення про її екстрадицію до Румунії.  

Удря займала пост міністра регіонального розвитку і туризму з 2008-го по 2012-й роки.     

Фото QMagazine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-