Штати домагатимуться від Європи посилення оборони на тлі російської загрози - ЗМІ

Штати домагатимуться від Європи посилення оборони на тлі російської загрози - ЗМІ

Укрінформ
Сполучені Штати запропонували європейським союзникам по НАТО план посилення оборонних можливостей на тлі військової загрози з боку Росії по відношенню до східноєвропейських країн-членів Альянсу.

Про це повідомило у вівторок американське інформагентство Reuters з посиланням на кілька поінформованих джерел у військових та дипломатичних колах.

"США тиснуть на європейських союзників з метою приведення в бойову готовність більшої кількості батальйонів, кораблів та літаків НАТО в контексті нових зусиль зі стримування потенційного нападу з боку Росії", - зауважує видання.

Очікується, що це стане однією з головних тем перебування міністра оборони США Джеймса Меттіса на міністерській зустрічі в Брюсселі у четвер перед самітом НАТО в липні. 

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе розповіла про очікування від наступного саміту НАТО

План американської сторони передбачає розгортання Альянсом 30-ти сухопутних батальйонів, 30-ти повітряних ескадронів та 30-ти військових кораблів впродовж 30-ти днів з моменту повідомлення про небезпеку. Водночас у пропозиції не йдеться про конкретну загальну кількість залученого особового складу, а також кінцевого терміну для виконання всіх дій. 

"У нас є противник, Росія, який може швидко провести сухопутний наступ на країни Балтії і Польщу", - зазначив один із високопоставлених дипломатів у НАТО.

Водночас для багатьох європейських країн це стане складним завданням, оскільки вони скоротили військові витрати й тепер не мають достатніх можливостей для того, щоб забезпечити таку оборону. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-