Сійярто розповів у Берліні, як Угорщина захищає кордони ЄС від мігрантів

Сійярто розповів у Берліні, як Угорщина захищає кордони ЄС від мігрантів

Укрінформ
Усі країни-члени ЄС мають відкласти у бік свої розбіжності, коли йдеться про єдність співдружності перед обличчям зовнішніх загроз.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас після переговорів з угорським колегою Петером Сійярто у Берліні у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу у Німеччині.

"Важливо, що за часів, коли ЄС лише у своїй єдності може протистояти викликам з боку США, Росії, Китаю, країни, які у політичних питаннях мають різні погляди, усвідомлюють свою відповідальність за те, щоб зберігати єдність ЄС у тому, що стосується великих тем", - заявив Маас.

За його словами, жодна держава ЄС, включаючи Німеччину, не є достатньо сильною, щоб відстоювати свої інтереси поодинці. Навіть у разі, коли партнери мають різне бачення проблем, найважливішою є можливість пошуку компромісу, сказав Маас. У цьому контексті він згадав про нові штрафні заходи США щодо сталі та алюмінію, наголосивши на важливості консолідованої європейської реакції на цей виклик.

Читайте також: “Мовний конфлікт” з Угорщиною виходить з глухого кута

Глава МЗС Угорщини зі свого боку зауважив, що Будапешт інтенсифікує діалог із Німеччиною для того, щоб Європа не опинилася серед тих, хто програв від змін у світовій торгівлі. "Ми бачимо, яких заходів вживають США під гаслом патріотичності економічної політики, ми бачимо, як зміцнюється Китай, як між цими країнами розгортається торговельна війна", - сказав він.

Угорський міністр підкреслив важливість захисту зовнішніх кордонів ЄС. "Коли ми захищаємо південні кордони, ми захищаємо також і кордони Німеччини, оскільки ті, хто незаконно туди потрапляють, прямують переважно до ФРН", - пояснив Сійярто плани своєї країни щодо посилення заходів із запобігання проникненню до країни нелегальних мігрантів.

"І якщо хтось у нас діятиме таким чином, що це шкодитиме нашим національним інтересам, буде підтримувати нелегальних мігрантів, він має знати, що це зумовить наслідки", - заявив Сійярто. Він відкинув критику з цього приводу з боку неурядових організацій усередині країни та міжнародних партнерів, нагадавши, що ухвалення національних законів є суверенним правом парламенту, але зауважив при цьому, що Угорщина є відкритою для консультацій.

Як повідомлялося, угорський парламент 5 червня починає обговорювати законопроект, згідно із яким громадяни, які будь-яким чином допомагають нелегальним мігрантам, можуть бути засуджені до тюремного ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-