У Мексиці створять комісію з розслідування зникнення 43 студентів

У Мексиці створять комісію з розслідування зникнення 43 студентів

Укрінформ
Мексиканський трибунал розпорядився створити незалежну комісію з розслідування зникнення 43 студентів у південній Мексиці в 2014 році.

Про це повідомляє Reuters.

"У понеділок мексиканський трибунал наказав створити незалежну комісію з розслідування зникнення 43 студентів у Південній Мексиці майже чотири роки тому, зіславшись на недоліки в розслідуванні федерального прокурора", - йдеться в повідомленні.

У заяві трибуналу йдеться, що слідство з боку федерального прокурора "не було швидким, ефективним, незалежним або неупередженим", як того вимагає міжнародний протокол.

До складу слідчої комісії увійдуть представники жертв, Національної комісії з прав людини, а також представники Федерального міністерства державного нагляду.

Читайте також: Торговельні війни: Мексика підвищує мито на свинину зі США

Як відомо, 43 студенти-активісти пропали 26 вересня 2014 року після зіткнень із поліцією в мексиканському місті Ігуала. Згідно з версією влади, студентів викрала поліція, передавши їх ватажкам місцевих банд. Поліцейські, які дали свідчення, стверджували, що напад на студентів "замовив" мер міста, якому не подобалася їхня протестна активність.

Фото: Telegraf-EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-