Московський суд арештував українця за

Московський суд арештував українця за "контрабанду"

Укрінформ
Лефортовський суд Москви санкціонував арешт громадянина України Андрія Гашенка, затриманого 31 травня за підозрою в нібито замаху на контрабанду запчастин для військової техніки. 

Про це повідомляє ТАСС.

"Суд задовольнив клопотання слідства і обрав Гашенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк до 31 липня 2018 року", - заявила в понеділок прес-секретар суду Катерина Краснова.

Зазначається, що Гашенко підозрюється у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 30 і ч. 1 ст. 226.1 КК РФ ("Замах на контрабанду сильнодіючих, отруйних, отруйних, вибухових, радіоактивних речовин, радіаційних джерел, ядерних матеріалів, вогнепальної зброї або її основних частин, вибухових пристроїв, боєприпасів, зброї масового ураження, засобів її доставки, іншого озброєння, іншої військової техніки, а також матеріалів і устаткування, які можуть бути використані при створенні зброї масового ураження, засобів її доставки, іншого озброєння, іншої військової техніки, а також стратегічно важливих товарів і ресурсов або культурних цінностей або особливо цінних диких тварин і водних біологічних ресурсів").

Читайте також: МЗС закликає світ посилити тиск на Росію задля звільнення в'язнів Кремля

Як повідомлялося, адвокат Ігор Чудовський раніше заявив ЗМІ, що у Москві 31 травня затримали громадянина України за підозрою в нібито контрабанді в Україну запчастин до військової техніки. 

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили сам факт, проте ім'я затриманого не повідомили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-