Lufthansa вибачилася перед Україною за скандальний ролик про ЧС-2018

Lufthansa вибачилася перед Україною за скандальний ролик про ЧС-2018

Укрінформ
Німецький авіаперевізник Lufthansa видалив комерційну рекламу рейсів на чемпіонат світу з футболу до РФ через кадри, зроблені в Києві, і вибачився перед клієнтами.

Про це повідомляє в понеділок спеціалізоване видання Aero. 

«Ми побачили з перших коментарів, що це в даному конкретному випадку зачепило почуття деяких користувачів», - зазначається у зверненні компанії, яке цитує видання.

Сам відеоролик було видалено з Youtube і з Facebook у неділю увечері. У гумористичному кліпі показано двох німецьких футбольних фанатів, що нібито знаходяться у Москві. Проте деякі міські сцени було знято у Києві - як пояснили в компанії, «з логістичних причин».

Читайте також: Німецька авіакомпанія видала київську Русанівку за провінцію у Росії

У штаб-квартирі Lufthansa у Франкфурті визнали, що «ролик було знято в Україні». В той же час в авіакомпанії звернули увагу на те, що такий спосіб зйомок «досить часто зустрічається у фільмах і рекламних роликах».

Раніше відомий німецький журналіст і автор книг, критик Кремля Борис Райтшустер на своїй сторінці в Facebook написав з посиланням на інсайдера, який брав участь у зйомках цього кліпу, що «зйомки навмисно проводилися в Києві, оскільки в Росії було б складно отримати дозвіл».

«Ви тільки вдумайтеся: фільм для німецького глядача, що агітує, серед іншого, за відкриту світові Росію, навмисно знімається в Києві, тому що путінська Росія якраз зовсім не відкрита світові!» - пише публіцист, додавши, що так створюється спотворене сприйняття дійсності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-