Іспанія сформує уряд меншості без лівих та націоналістів

Іспанія сформує уряд меншості без лівих та націоналістів

Укрінформ
Новий прем'єр-міністр Іспанії соціаліст Педро Санчес сформує уряд меншості, без ультралівої партії "Podemos".

Про це заявила на радіо Cadena Cope прес-секретар іспанського прем'єра Маргаріта Роблес, повідомляє Reuters.

 "Ні, ні (без "Podemos"- ред.). Позиція Педро Санчеса зрозуміла. Це буде уряд соціалістичної партії - уряд меншості", - сказала вона.

Зазначається, що наразі до Іспанської соціалістичної робітничої партії входять лише 84 з 350 депутатів, і досі залишається незрозумілим, як довго такий уряд зможе керувати країною.

За словами близького до Санчеса помічника Хосе Луіса Абалоса, уряд буде представлений у середині наступного тижня, і може включати незалежних кандидатів, які не є членами соціалістичної партії.

Як повідомлялося,  25 травня саме Санчес вніс пропозицію щодо вотуму недовіри уряду Мар'яно Рахоя після того, як були оголошені вироки у так званій "справі Gurtel", що стала одним із найбільших корупційних процесів, до якого були причетні політики із Народної партії. Вважається, що колишні представники НП укладали угоди з державними компаніями, а потім привласнювали частину виділених коштів. 

Читайте також: Іспанський парламент оголосив недовіру прем'єру

А вже 1 червня парламент Іспанії 180 голосами проти 169 проголосував за відставку уряду під керівництвом Мар'яно Рахоя, керівника правоцентристської Народної партії.

2 червня новий прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес від Іспанської соціалістичної робітничої партії склав присягу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-