Німецькі мусульмани обурені указом про хрести на адмінбудівлях в Баварії

Німецькі мусульмани обурені указом про хрести на адмінбудівлях в Баварії

Укрінформ
Мусульманські групи Німеччини у п'ятницю звинуватили баварський уряд у подвійних стандартах через указ з вимогою встановити християнські хрести на всі адміністративні будівлі цього переважно католицького південного регіону.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"У нас, мусульман, немає проблем ні з хрестом, ні з цінністю релігії в суспільному житті. Проте нейтралітет уряду повинен залишатися захищеним", - сказав глава мусульманської організації Айман Мазек.

Згідно з указом, з 1 червня на всіх адміністративних будівлях Баварії будуть встановлені хрести. Школам, музеям і театрам будуть рекомендувати зробити те саме.

Прем'єр-міністр Баварії від консервативної партії Християнсько-соціального союзу (ХСС) Маркус Зьодер представив указ про хрести у квітні, викликавши бурхливу реакцію з боку опозиційних політиків і відомих священнослужителів.

Читайте також: Лідерка французьких правопопулістів Ле Пен перейменувала свою партію

Як зазначає агентство, у Німеччині немає заборони на носіння хусток мусульманськими жінками, хоча в деяких землях діють обмеження на носіння мусульманського релігійного одягу в залах судових засідань і школах.

Мусульманські організації заявляють, що заборона жінкам носити хустки на державних посадах в баварській столиці Мюнхені на фоні постанови про хрести становить "подвійні стандарти".

Як повідомляється, близько 4 мільйонів мусульман живуть у Німеччині, що робить їх найбільшою релігійною меншістю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-