Канада подала скаргу у СОТ через нові мита США

Канада подала скаргу у СОТ через нові мита США

Укрінформ
Канада звернулася до Світової організації торгівлі у зв'язку з запровадженням Вашингтоном митних тарифів на канадські сталь і алюміній.

Про це заявила глава МЗС Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Окрім заходів у відповідь, оголошених у четвер, уряд Канади також звернувся до СОТ із запитом на проведення офіційних консультацій із США стосовно запровадження каральних тарифів на імпорт сталі й алюмінію з Канади, а також більш загальної теми – неналежного використання Штатами аргументу національної безпеки заради протекціонізму», - сказала Фріланд.

Вона назвала тарифи на канадську продукцію такими, що «підривають цілісність глобальної торговельної системи». «Ці однобокі тарифи, запровадженні США під помилковим приводом забезпечення національної безпеки, не відповідають міжнародним торговельним зобов'язанням США і правилам СОТ. Канада тісно співпрацюватиме із ЄС, який також подав скаргу до СОТ, та іншими країнами-однодумцями, опонуючи цим тарифам», - наголосила глава міністр.

Фріланд додала, що Канада також використає механізми НАФТА, аби примусити США скасувати мита. «Абсолютно неприйнятно розглядати будь-яку торгівлю з Канадою як загрозу національній безпеці США. Канада є надійним та чесним постачальником сталі й алюмінію для підприємств оборонної галузі США», - підсумувала вона.

Читайте також: ЄС введе додаткові мита на американські товари – Юнкер

Як повідомляв Укрінформ, у четвер міністр фінансів США Вілбур Росс повідомив про припинення торговельних пільг для Канади, Мексики і ЄС та запровадження тарифів на поставки з цих країн алюмінію і сталі попри міжнародні правила, в тому числі в рамках Світової організації торгівлі.

У відповідь канадська сторона заявила про запровадження власних мит на товари із США.

Канада експортує близько 90% своєї сталі та алюмінію у Сполучені Штати. Водночас, вона є найбільшим імпортером американського металу, купуючи близько половини продукції, що йде на експорт зі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-