Армія Ізраїлю вбила палестинську медсестру в секторі Газа - Reuters

Армія Ізраїлю вбила палестинську медсестру в секторі Газа - Reuters

Укрінформ
Палестинська медсестра Разан аль-Наджар загинула 1 червня під час сутичок між представниками ХАМАС і армією Ізраїлю в секторі Газа.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Водночас, ізраїльські військові кажуть, що їх атака стала відповіддю на застосування бойовиками ХАМАС автоматів і гранат.

Медсестра-волонтер Разан аль-Наджар була вбита в момент, коли намагалася врятувати поранених.

Свідки повідомили, що вона була одягнена в білу уніформу і підняла руки вгору в момент коли ізраїльські солдати вистрілили в неї.

Читайте також: Рада безпеки ООН не змогла прийняти резолюцію по Ізраїлю і Палестині

Напередодні повідомлялося, що ізраїльські ВПС двічі за добу обстріляли військові об'єкти сектора Газа, завдавши, загалом, близько 60 ударів.

Нагадаємо, 23 травня група бойовиків ХАМАС із Сектора Газа зуміла прорвати ізраїльську огорожу і підпалити армійський пост. У відповідь на ці дії військово-повітряні сили Ізраїлю завдали удару по позиціях морської поліції руху ХАМАС в регіоні, а також по об'єкту "підземної терористичної інфраструктури".

15 травня, у день перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалиму та 70-ї річниці проголошення Держави Ізраїль відбулися масові заворушення в Секторі Газа поблизу ізраїльського кордону. Під час спроб прорвати кордон було вбито 60 палестинців, близько 2700 дістали поранення. Як стало відомо пізніше, 52 убитих були членами терористичного угруповання ХАМАС.

Фото: Nati Shohat/Flash90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-