Австралія стурбована можливим сусідством з китайською воєнною базою

Австралія стурбована можливим сусідством з китайською воєнною базою

Укрінформ
Австралія стурбована можливістю створення китайської військової бази на території острівної тихоокеанської держави Вануату попри запевнення цієї країни, що вона не веде перемовин з Китаєм про таке спорудження.

Про це повідомляє провідне австралійське аналітичне видання The Australian.

“Будь-які потенційні бази можуть призвести до стратегічної конкуренції в регіоні, якої наразі немає”, - сказав представник Міністерства закордонних справ і торгівлі Австралії Даніель Слопер.

Держсекретар МЗСіТ Френсіс Адамсон під час парламентських слухань заявила, що створення такої бази може призвести до прямої військової загрози Австралії.

За її словами, робота австралійських дипломатів полягає в тому, щоб забезпечити мир і безпеку регіону, а “перспективи створення іноземної військової бази” у Тихому океані залишаються високими.

Читайте також: Китай почав випробування першого власного авіаносця

Адамсон також підтвердила, що країна переживає смугу загострень відносин з Китаєм через захист своїх національних інтересів.

Минулого тижня міністр торгівлі Китаю відмовився зустрітися з міністром торгівлі Австралії, під час візиту останнього до Пекіна. Через напруження у відносинах скасовано проведення Тижня Австралії у Китаї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-