Трамп може розширити повноваження посла США в Ізраїлі

Трамп може розширити повноваження посла США в Ізраїлі

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп розглядає можливість надання послові США в Ізраїлі більших повноважень щодо представництва США з палестинських справ.

Про це повідомляє АР.

"Президент Дональд Трамп розглядає можливість надання послові США в Ізраїлі Девіду Фрідману більше повноважень щодо представництва США, яке займається палестинськими справами... і це може ще більше послабити палестинські сподівання на незалежну державу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, будь-яке пониження автономії генерального консульства США в Єрусалимі, відповідального за відносини з палестинцями, може викликати потужний резонанс і стати приводом для припущень, що США визнають ізраїльський контроль над Східним Єрусалимом і Західним берегом.

Попри те, що подібні зміни можуть мати лише технічний і бюрократичний характер, вони також можуть потягти важливі наслідки для світової політики.

Читайте також: В Ізраїлі заявили, що Трамп може визнати Голанські висоти ізраїльськими

Як повідомлялося, 14 травня США офіційно відкрили своє посольство у місті Єрусалим, яке перенесли з Тель-Авіва.

На кордоні сектора Газа за кілька годин до відкриття посольства США в Єрусалимі розпочалися акції протесту, оскільки палестинці хочуть, щоб Східний Єрусалим був столицею їхньої майбутньої держави. Крім того, рішення Трампа про посольство США в Єрусалимі викликало протести, і 128 держав засудили його у ході голосування Генеральної асамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-