Мита на сталь і алюміній: Берлін обіцяє Вашингтону контрзаходи

Мита на сталь і алюміній: Берлін обіцяє Вашингтону контрзаходи

Укрінформ
У Берліні з нерозумінням поставилися до того, що адміністрація американського президента все ж запровадила каральні тарифи на сталь і алюміній для ЄС.

Про це йдеться у заяві федерального уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Ми вважаємо, що цей односторонній захід є незаконним", - йдеться в заяві.

Уряд ФРН не вважає приведені американською стороною аргументи відносно загрози національній безпеці переконливими. Цей захід тягне за собою небезпеку спіралі ескалації, що зрештою піде на шкоду всім. Німецька влада має намір продовжувати кампанію за вільну торгівлю і відкриті ринки, за багатосторонній підхід, у тому числі й у рамках Глобального форуму щодо перепрофілювання сталі, який був заснований у рамках головування Німеччини в G20. 

Рішення президента США не надавати ЄС винятку буде детально проаналізоване в ЄС, пообіцяли у федеральному уряді й нагадали, що Євросоюз уже провів на такий випадок необхідну підготовку для введення відповідних контрзаходів у відповідь.

Читайте також: "Металеві" мита США набули чинності

Прокоментували рішення США і в МЗС ФРН. "Нашою відповіддю на гасло "Америка понад усе" може бути лише "Європа єдина", - йдеться в заяві міністра закордонних справ Гайко Мааса, поширеній його прес-службою. За словами глави МЗС, у Берліні не можуть зрозуміти рішення США ввести каральні тарифи на сталь і алюміній для ЄС і відкидають їх. "Ми неодноразово давали зрозуміти американцям, що ми не зацікавлені в ескалації торгових відносин між ЄС і США, оскільки в торгових конфліктах не буває переможців", - йдеться в заяві. У ній нагадується, що Комісія ЄС і німецький уряд неодноразово заявляли США про готовність до діалогу та будуть і надалі продовжувати підтримувати відкриту й багатосторонню торговельну систему.  

Як повідомлялося, рішення про введення США мита на сталь і алюміній для виробників із Європейського Союзу, Канади і Мексики набрало чинності опівночі 1 червня за вашингтонським часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-